Curatati cartofii de coaja. Fierbeti apa intr-o oala si adaugati cartofii, apoi condimentati
cu sare. Puneti capacul si mentineti cartofii la fiert, pina cind se inmoaie
si pot fi taiati cu usurinta. În acelasi timp, fierbeti ouale timp de 7-8 minute, ca sa
fie cleioase. Tineti-le sub apa rece, apoi decojiti-le si puneti-le deoparte,
În timp ce fierb cartofii si ouale, spalati caperelc sub jetul de la robinet, apoi scurgeti,
le si puneti-le Într-un bol, Împreuna cu zeama de la una dintre Iamai, ca sa
cxtraga sarea În exces. Daca folositi ton proaspat, este suficient sa-1 puncti Într,o
tigaie antiaderenta, cu putin ulei de masline, un praf de oregano, sare si piper si
putin ardei iute tocat.\\\\\\\'Caliti-1 putin, avind grija sa ramina roz În interior, sau
prajiti-1 ctlteva minute pe fiecare parte, pina cind e facut, dar nu prea tarc, Spalati
frunzele de salata si stoarceti-le ca sa Înlaturati apa
Cartofii sunt probabil deja fierti. Trebuie sa-i asezonati cât sunt Înca foarte fierbinti,
asa ca scurgeti-i repede Într-o strecuratoare. apoi taiati-i În doua sau mai
marunt Într-un castron. Adaugati caperele si zeama de lamaile, 5 linguri ulei de masline
extravirgin, un praf de sare si piper, ceapa feliatil si amestecati foarte bine.
Gustati un cartof, ca sa vedeti daca e bine condimentat - poate mai e nevoie de
putin ulei sau zeama de lamaie. Cind cartofii ajung la tcmperatura camerei, puteti
adauga tonul din conserva, scurs de ulei si faramitat, sau tonul proaspat prajit, apoi
frunzele de salata si ouale, taiate pc jumatate sau În sferturi. Stropi ti cu putin ulei
de masline extravirgin, amestecati cu atentie, repartizati salata În patru farfurii si
asezati deasupra fileurile de ansoa.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise