Salata de boeuf (pentru Craciun)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 600 g cartofi
  • 6 castraveti murati
  • 5 gogosari murati
  • 4 morcovi potriviti
  • 200 g mazare congelata
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneza:
  • 600 ml ulei
  • 2 galbenusuri fierte
  • 2 galbenusuri crude
  • o lingurita mustar
  • zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Am spalat pieptul de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format.

Cand s-a fiert l-am scos si in supa rezultata am mai adaugat apa si am fiert si cartofii ,apoi morcovul impreuna cu mazarea.

Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat castravetii si gogosarii cubulete si i-am lasat la scurs intr-o strecutratoare.

Cand toate legumele au fost fierte, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete (mai putin mazarea).

Maioneza :Am amestecat bine galbenusurile , am pus un praf de sare,mustarul si am omogenizat. Am inceput sa adaug cate putin ulei alternand cu zeama de lamaie . Am amestecat cu telul pana am incorporat tot uleiul .

Intr-u vas incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si am asezonat cu sare si piper.

Am adaugat maioneza din care am oprit 2- 3 linguri pentru ornat, am omogenizat totul bine.

Am pus salata pe un platou si am imbracat-o cu restul de maioneza. Din fasii mici de castravete si gogosar am dat forma unei coronite de Craciun.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise