Se curuta legumele dupa care se spala apoi se pune la fiert impreuna cu carnea si 2 oua.
Dupa ce s-au fiert se scurge apa si se lasa la racit.
Legumele, carnea se toaca marunt, castraveciori sau gogonelele, mazarea se spala si se strecoara dupa care se pun intr-un vas mare .
MAIONEZA:
Din galbenusul celor 2 oua fierte se mai adauga si un galbenus crud dupa care se freaca cu ulei cu mixerul sau cu o lingura de lemn, se mai stoarce zeama de lamaie 2-3 picaturi (dupa gust).
Din maioneza se opreste o parte pentru ornat, iar cealalta se adauga peste legume, carnea, se pune sare, mustar si se amesteca bine bine. Dupa care se gusta si vedeti daca mai trebuie castraveti sau mustar.
Asezati salata intr-un platou dupa care se orneaza cu maioneza si cu masline, oua sau gogosar dupa placere.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise