Salata de bame

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foi de dafin
  • catei de usturoi
  • muguri de capere
  • miere de albine salbatice
  • ulei de masline stors la rece
  • sare de mare
  • otet de vin din orez
  • alge marine

Mod de preparare

Se spala bamele intregi si se scurg. Ceapa si restul se taie julien;

Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cand clocoteste, se pun la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scot afara si se pun in borcane, dupa care cu grija toarna otet fierbinte pana se umple borcanul;

Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, apoi se aseaza in camara;

Daca le acoperim cu celofan, borcanele trebuie refierte 20 minute la bainmarie, apoi se racesc treptat bine invelite in prosoape, paturi.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise