SALATA DE BAME

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bame
  • 2 foi de dafin,
  • 4 catei de usturoi,
  • 2 linguri muguri de capere,
  • 2 linguri miere de albine,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • sare de mare,(dupa gust)
  • 2 linguri otet de vin din orez,
  • 1 borcan alge marine;
  • 1 ceapa

Mod de preparare

1. Se spala bamele intregi si se scurg.

2. Ceapa se taie julien.

3. Se pune la fiert otetul (o parte la 2-3 de apa) cu condimentele, mierea si celelalte ingrediente. Cand aceasta compozitie clocoteste, se pun bamele si se oparesc 2-3 minute, apoi se scot afara si se pun in borcane, peste care cu grija se toarna otetul fierbinte, pana se umple borcanul. Se pune capacul si borcanul se rastoarna cu fundul in sus, apoi se aseaza in camara.

4. Bamele astfel pregatite se tin la murat cca. 10 zile, dupa care pot fi folosite ca adaos la salate sau diferite preparate cu carne.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise