Salata cu vin sec

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g fasole verde fiarta
  • 3 cartofi de marime medie
  • 4-5 linguri vin alb sec
  • 2 rosii
  • 2 oua fierte tari
  • 1 conserva ton
  • 4-5 fileuri ansoa
  • 1 lingura capere
  • 8-10 masline
  • patrunjel verde tocat
  • ceapa verde tocata
  • salata verde
  • Pentru sosul vinegreta
  • 1-2 linguri otet de vin rosu sau
  • suc de lamaie
  • praf de usturoi
  • mustar
  • condimente (tarhon, azmatuchi, busuioc, sovarv)

Mod de preparare

Se prepara sosul vine-greta amestecand ingredientele mentionate. Separat, se fierb cartofii in coaja, se curata de coaja, se taie felii si se amesteca cu vinul, intr-un castron.

Cand vinul este absorbit in intregime, se adauga jumatate din sosul vinegreta, se acopera si se lasa in frigider.

Cu restul de sos vinegreta se acopera fasolea verde si se pune la frigider. Pe un platou, se asaza frunze de salata verde, se pun felii de cartofi marinati, iar fasolea se pune in centru.

Se adauga rosiile taiate felii, bucatile de ton, ouale taiate felii, masline (cu sau fara coaja).

Se presara cu capere, patrunjel si ceapa verde tocata. Deasupra se pun fileurile de ansoa

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise