1. Cureti si speli salata si o lasi sa se zvinte. Cureti varza, o speli si o toci.
2. Cureti si ceapa, o tai marunt si o pui sa se caleasca in 2 linguri de ulei. Cand a devenit aurie, pui si nucile taiate marunt. Dupa ce s-au inmuiat nucile, torni in tigae vinul alb si lasi sa fiarba 5 minute, cu capac, la foc mic. Potrivesti de sare si piper si-l torni peste salata si varza.
3. Faci un sos rece din 2 linguri de otet si 2 linguri de ulei. Amesteci bine si le lasi asa cat faci ochiurile.
4. Cum faci ochiurile romanesti : Pui la foc 2 l de apa cu restul de otet si de sare.Cand apa a dat in clocot,reduci focul, spargi fiecare ou intr-o farfurioara si apoi torni oul in apa clocotita cu farfurioara. Dupa ce s-au inchegat, le iei cu spumiera, scurgandu-le bine de apa si le asezi peste salata. Presari ochiurile cu cascaval ras.
SFAT!!!
Ouale preparate sub forma de ochiuri romanesti sunt cele mai dietetice si recomandate atat celor suferinzi, cat si celor sanatosi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise