Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită.
Se spală și se taie în fâșii pieptul de pui, după care se prăjește, rumenindu-se ușor pe ambele părți într-o tigaie cu unt. Când carnea este făcută, se scoate din tigaie și se dă deoparte să se răcească, după care se taie în cuburi mici.
Se taie castraveții murați rondele subțiri și împreună cu boabele de porumb, se lasă la scurs într-o sită, până se răcește carnea.
Se spală bine frunzele de salată, se scurg de apă și se taie/rup după preferință.
Se pregătește sosul pentru salată: peste amestecul de muștar și smântâna, se picură încet uleiul amestecând exact ca la maioneză, după care se adaugă la sfârșit zeama de lămâie, sare și piper după gust.
În sosul rezultat, se adaugă iaurtul și se omogenizează.
Se amestecă toate ingredientele pregătite pentru salată, respectiv, pastele fierte și scurse, castraveții tăiați, pieptul de pui tăiat mărunt, porumbul, salata, peste care se toarnă sosul preparat.
Ca mod de servire, fie, așezați frumos pe farfuria/platoul de servit toate ingredientele și adăugați din loc în loc sosul, fie le serviți gata amestecate.
Salata se poate decora după preferință: eu am decorat cu frunze de busuioc și frunze de arpagic/ceapă verde pe care le-am presărat deasupra.
Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise