Caracatita si calamarul se fierb in apa cu putina sare, se spumeaza, apoi se scot din apa, se racesc si se taie in fasii de 2 cm, dupa care se feliaza. Surimi se taie feliute subtiri. Telina si morcovii se curata, se spala, se sterg bine de apa, apoi morcovii se feliaza si se taie bastonase fine, iar telina se feliaza subtire. Se face un dressing din sucul de lamaie, sare, piper care se amesteca bine, iar cand sarea este dizolvata se adauga si uleiul amestecandu-se pana la omogenizare. Separat se amesteca fructele de mare cu legumele, se adauga dressingul, se amesteca usor, se da la rece 20 minute. Se poate servi in boluri, castroane, ornandu-se cu feliute de lamaie, frunze de salata si fire de patrunjel.
SFAT: pentru ca fructele de mare sa isi mentina culoarea, in apa in care se fierb, se adauga cateva felii de lamaie fara coaja.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise