1. Sosul sambal este un condiment indonezian care poate fi preparat prospat, astfel: se incinge o tigaie din fonta timp de 2-3 minute. Se arunca in tigaia firbinte ardeii chilli si se lasa sa se coaca pe uscat cateva minute. Dupa ce se racesc, se toaca marunt si se face o pasta la mixer impreuna cu sare si zahar brun.
2. Se incinge ulei intr-o tigaie si se rumenesc 2 minte ceapa rosie taiata felii subtiri si usturoiul zdrobit
3. Se adauga ghimbirul, zaharul si sosul sambal si se mai prajesc pentru un minut.
4. Se adauga pasta de tomate, se firbe 15 secunde, apoi se adauga fasolea verde din conserva scursa de zeama.
5. Se tine compozitia pe foc inca 5 minute.
6. Se serveste firbinte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise