Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane;
Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra;
Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele;
Amestecati faina cu boia;
Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l bine cu o furculita;
Treceti dovlecelul prin faina, apoi prin ou si prajiti-l pe fiecare parte in tigaia cu ulei de floarea soarelui, incins in prealabil;
Dupa ce s-au prajit, scoateti dovleceii pe o hartie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces;
Tocati marunt castravetii murati, ceapa, tarhonul si patrunjelul;
Amestecati castravetii cu maioneza si adaugati smantana treptat – incorporati-le pana obtineti o compozitie omogena;
Adaugati ceapa, tarhonul si patrunjelul;
Curatati si radeti morcovul, iar apoi pune-l intr-un castron;
Rupeti salata si adaugati-o peste morcov;
Taiati ardeiul gras cuburi, iar ceapa rosie rondele si adaugati-le si pe acestea in castron;
Radeti coaja de lamaie pe deasupra;
Adaugati apoi uleiul de masline si zeama de lamaie peste acestea, asezonati dupa gust cu sare si piper si amestecati bine;
Serviti cu dovleceii si sosul tartar;
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise