Salata cu dovlecei crocanţi si alune

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei mici
  • 3 piepti de pui
  • 2 felii de sunca
  • 150 g parmezan sau cascaval ras
  • 1 legatura de marar
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 lamai
  • piper
  • sare
  • alune.

Mod de preparare

Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara, sarati-i si piperati-i, taiati-i in feliute subtiri.

Taiati si sunca fasii. Stoarceti intr-o cescuta lamaia. Curatati dovleceii de coaja, clatiti-i, apoi dati-i pe razatoare. Amestecati intr-o salatiera dovleceii rasi cu sare, piper, sucul de lamaie si untdelemnul ramas.

Spalati mararul si tocati-l marunt. Taiati jumatate din cascaval in cubulete, iar jumatate dati-l pe razatoare. Amestecati dovleceii cu mararul tocat, fasiile de pui si de sunca, cuburile de cascaval, sarati si piperati dupa gust. Deasupra, puneti cascavalul ras.

Salata devine si mai crocanta, daca presarati pe deasupra alune sarate, prajite si zdrobite in mojar.

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Papricas de hribi cu mamaliguta

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise