Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru pieptul de pui: un piept de pui intreg si dezosat si apoi taiat in doua bucati, coaja de la o lamaie, oregano, ieninbahar, sare, piper, 3 lg de ulei.
  • Ingrediente pentru salata de cus cus: 1 punga de cus cus, 1.5 litrii de apa, sare piper, o ceapa mica jumatate de ardei rosu, galben si verde, jumatate de ardei iute, patrunjel verde ( 2 lg). 1-2 lg de ulei de susan.Optional: mazare, pastai, rosii cheri.
  • Ingrediente pentru tzatziki: 3-4 lg mari de iaurt ( eu am folosit iaurt grecesc), 1 castravete mare( razalit mare, sarat si apoi stors de zeama), jumatate de zeama de lamaie, sare si piper.

Mod de preparare

Pe suprafata de lucru se face o "patura" din condimente si se tavaleste peptul de pui prin el. Se aseaza intre doua bucati de hartie de copt si se bate cu sucitorul din dotare. Ii aplicam cateva lovituri pe ambele parti, astfel vom injumatatii timpul in care acesta se va praji .Tigaia se pune pe foc, cand aceasta e fierbinte adaugam cele 3 lg de ulei, adaugam pieptul de pui si prajim cam 4-5 minute pe o parte si la fel si pe cealalta. Sau pana cand aceasta e gata. Cand e gata se pune pe o farfurie si se lasa la odihnit minim 10-15 minute. Pieptul de pui pregatit astfel va ramane suculent si nu va fi uscat in interior.

Cus cus-ul se pune la fiert, ceapa, ardeii si patrunjelul alaturi de sare si piper se maruntesc. Dupa ce cus cus-ul e fiert si strecurat aceasta se amesteca cu legumele maruntite si uleiul de susan ( acesta se pune dupa gust).

Iaurtul, castravetele, sarea, piperul si zeama de lamaie se amesteca si se serveste alaturi de salata.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise