Salata Caponatina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (cantitatile pentru 2 portii)
  • 1 vinata mica
  • 1 ceapa mica
  • rosii ( eu am folosit rosii pasate de la sticla )
  • masline verzi - de preferat fara simburi
  • 1 ardei gras
  • citiva capperi
  • 2 morcovi mici
  • 1 tulpina de telina
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet de vin alb
  • 1 lingurita de zahar
  • sare

Mod de preparare

Se prajeste in ulei ardeiul taiat patrate cu latura cam 2 cm, cind s-a inmuiat se scoate si se pune separat. In acest timp se fierb in apa cu sare morcovii si telina , cind sunt gata se scurg si se adauga la ardei.

Se prajeste vinata taiata cuburi dupa ce a fost lasata cu sare sa piarda lichid, apoi spalata si stoarsa . Se coace ceapa in apa ( taiata bucati mai maricele ). Se adauga si ea la restul . Apoi maslinele si capperi . Se fierb rosiile ca un sos normal ( daca folositi rosii proaspete atunci mai intii tb sa le opariti, sa le curatati de coaja si sa le pasati), se adauga 1 lingurita de zahar, sare si 1 lingura de otet. Se lasa sa se evapore otetul si se adauga sosul dulce-acrisor peste restul ingredientelor.

Se prajeste putin pesmet ( sau miez de piine veche) si se presara peste caponatina...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Papricas de hribi cu mamaliguta

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise