Salata caleidoscop 2

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 300 grame fasole verde;
  • - 300 grame mazare;
  • - 2 morcovi potriviti;
  • - 2 castraveti murati;
  • - 3 rosii;
  • - frunze de menta;
  • - 1 lamaie;
  • - 100 ml ulei masline;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

Fasolea verde, mazarea boabe, morcovii se pun la fiert, in apa cu sare, dupa fierbere, se pun la scurs si racit.

Intr-o salatiera se pune, in straturi alternative, fasole verde, morcov taiat felii, mazare, se adauga rosiile taiate felii, castravetii taiati felii subtiri (inainte de a fi taiati se taie pe jumatate si se preseaza pentru a se scurge de zeama), bastonase sau cubulete.

Se prepara un sos din zeama de lamaie, ulei, sare, piper, se pune peste ingrediente, se amesteca usor, se asezoneaza dupa gust.

Se pune pe pe un platou, se orneaza cu frunze de menta tocate marunt.

Daca folositi fasolea verde si mazarea congelate, timpul de preparare al salatei se reduce la jumatate.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise