Salata calda de fructe uscate si castane

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 100 gr zahar
  • • 1 baton de scortisoara
  • • 1 baton de vanilie, taiat pe lungime
  • • 200 ml apa
  • • 150 gr castane, gata prajite si decojite
  • • 100 gr smochine uscate
  • • 50 gr caise uscate
  • • 50 gr nuci
  • • iaurt sau smantana, la servire (otional)

Mod de preparare

1. Se pune zaharul cu batonul de vanilie, cel de scortisoara si 200 ml apa intr-un vas, pe foc potrivit.Se adauce siropul la fierbere, si se lasa pana cand zaharul s-a dizolvat.Se adauga castanele, fructele uscate si nucile si se lasa sa fiarba la foc mic, neacoperite, timp de 15 minute, pana cand siropul s-a ingrosat putin.

2. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se serveste alaturi de o lingura plina de iaurt/smantana.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise