Salata calda cu praz si cimbru

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 bucati mari de praz fraged
  • 2 catei de usturoi
  • 4 rosii taiate felii subtiri(nedecojite)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de cimbru
  • 4 linguri vin alb sec
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prazul se curata, se spala si se taie in bucati de 5 cm.Bucatile de praz se fierb intr-o oala cu apa sarata timp de 15 min pina se inmoaie.

Uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie cu fundul gros si in el se caleste la foc mic usturoiul pina se inmoaie, fara sa se faca maro.

Se scoate usturoiul si se arunca, se adauga rosiile, cimbru si vinul. Se amesteca usor si se ferbe la foc mic aproximativ 10 min. Apoi se adauga sarea si piperul,se amesteca usor si se gusta sosul. Acesta trebuie sa fie putin gros. Se scoate prazul din oala cu spumiera si se lasa sa se scurga in strecuratoare, apoi se pune pe un platou mare si se toarna deasupra sosul fierbinte.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise