Legumele se spala, se curata si se taie in feliuţe potrivite apoi intr-o cratiţa se pun pe foc impreuna cu ½oţetul , ½zaharul si ¼l apa si se lasă pe foc 1½ ore, pana se înmoaie toate legumele si scade tota apa (se amesteca mereu pentru a nu se prinde).
Separat se face sosul din ½oţet, ulei, ½zahar, sare, muştar, piper, foi de dafin si se lasa sa clocotească 5 minute (piperul boabe, foile de dafin se elimina prin strecurare) .
Când legumele sunt gata se combina cu sosul si se omogenizeaza bine, cand compozitia s-a racit se pune la borcane sterilizate (cat pentru o masa) si se dau la rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise