Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cozonac
  • 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba)
  • 250 gr glazura de ciocolata
  • 150 ml smantana dulce
  • 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Mod de preparare

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el. Reteta cu mici modificari este din cartea "Delicii in bucatarie". Va asigur ca este delicios.

1.Rupeti cozanul in bucati, apoi turnati smantana batuta bine.

2.Topiti ciocolata la bain-marie, apoi o puneti peste cozonac si amestecati usor pana se incorporeaza.

3.Compozitia o puneti intr-o folie alimentara si-i dati forma unui salam (vezi foto).

4.Pana incalzim glazura de ciocolata intr-un vas asezat in apa calda, puneti salamul la rece in frigider.

5.Se scoate salamul, se glazureaza si se presara migdalele, pe care le prajiti putin inainte.

6.Serviti salamul taiat felii.

Pofta buna!

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...

Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Descopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise