Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700g biscuiti simpli
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 2 cani de lapte
  • 150g de unt
  • o cescuta de stafide
  • o cescuta de rahar taiat in cubulete
  • 1 cana de miez de nuca
  • 3-4 linguri de cacao
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati.

Stafidele se pun la inmuita in apa calduta cu ptina esenta de rom.

Miezul de nuca se prajeste putin in cuptor.

Se toarna laptele intr-un vas, se adauga untul, zaharul si esenta si se tine pe foc pana se topeste untul, apoi se lasa sa se raceasca.

Se amesteca biscuitii macinati cu cei rupti in bucatele, se adauga stafidele, cubuletele de rahat,miezul de nuca prajit si cacaoa peste care se toarna treptat amestecul de lapte ( acesta poate fi caldut dar nu fierbinte!).Se framanta bine, apoi se iau bucati din aceasta compozitie si se pun pe folie alimentara, se ruleaza si se tot preseaza, trecand cu mana pe toata lungimea ruloului pentru a nu ramane goluri in interior.

Rulourile se dau la rece, dupa care se pot taia in feliute.

Sunt delicioase si plac atat celor mici cat si celor mari.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise