Saculeti cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250g faina
  • -400ml apa minerala sau lapte (ies mai pufoase cu apa minerala)
  • -2 oua
  • -100 ml ulei
  • -Coaja rasa de lamaie
  • -3-4 plicuri de zahar vanilat
  • -un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • -4-5 mere
  • -100-150g zahar in functie de cat de dulci sunt merele
  • -scortisoara

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castron si se pune un pic de sare pe fiecare galbenus si se lasa asa pana facem compozitia de mere.

Merele se spala, de dau pe razatoare mare (nu trebuiesc curatate).

Se pun intr-o tigaie de teflon impreuna cu zaharul si se calesc la foc iute amestecand continuu pana scade toata zeama. Se adauga scortisoara dupa gust.

Se poate adauga si nuca macinata.

Ouale se bat cu un tel, se adauga faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat, 3-4 linguri de ulei,si se amesteca cu apa minerala sau laptele.

Intr-o tigaie unsa cu putin ulei si incinsa bine, cu un polonic, se toarna compozitia care se intinde pe suprafata tigaii prin miscari rotative.

Se rumenesc pe ambele parti.

Una dintre clatite se taie fasiute.

Pe mijlocul clatitei se pune cate o lingura de mar calit, dupa care se strange clatita , formand un saculet, care se leaga cu grija, cu o fasiuta din clatita taiata.

Se orneaza cu miere si topping de ciocolata.

Pofta buna !

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise