Se sparg ouale intr-un castron si se pune un pic de sare pe fiecare galbenus si se lasa asa pana facem compozitia de mere.
Merele se spala, de dau pe razatoare mare (nu trebuiesc curatate).
Se pun intr-o tigaie de teflon impreuna cu zaharul si se calesc la foc iute amestecand continuu pana scade toata zeama. Se adauga scortisoara dupa gust.
Se poate adauga si nuca macinata.
Ouale se bat cu un tel, se adauga faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat, 3-4 linguri de ulei,si se amesteca cu apa minerala sau laptele.
Intr-o tigaie unsa cu putin ulei si incinsa bine, cu un polonic, se toarna compozitia care se intinde pe suprafata tigaii prin miscari rotative.
Se rumenesc pe ambele parti.
Una dintre clatite se taie fasiute.
Pe mijlocul clatitei se pune cate o lingura de mar calit, dupa care se strange clatita , formand un saculet, care se leaga cu grija, cu o fasiuta din clatita taiata.
Se orneaza cu miere si topping de ciocolata.
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise