Sărmăluţe cu urdă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru umplutură:
  • 500 gr. urdă, 100 gr. brănză (eu am pus un amestec de caş şi telemea de oi – căci din 400 de feluri de brânză... care se fac în România e păcat să folosim numai urda) 2 ouă, 3-4 linguri de griş, sare, piper, boia dulce, patrunjel + mărar verde + leuştean verde (câte o jumătate de legătură din fiecare), 1 legatura ceapa verde, 1 legătură usturoi verde, 1 lingura de ulei, 2 linguri de iaurt.
  • Pentru foi:
  • 2 legături frunze de ştevie,
  • Pentru sos:
  • 1/2 l borş, 500 ml suc de roşii sau 2 linguri de bulion, 1 lingură de ulei.

Mod de preparare

Se amestecă urda şi brânza rasă cu verdeaţa tocată (eu o tai cu foarfecele căci îşi păstrează mai bine aroma şi proprietăţile, inclusiv ceapa şi usturoiul verde), grişul, ouăle, sare, piper, boia, ulei şi iaurt.

Frunzele de ştevie se opăresc uşor în apă fierbinte (când apa fierbe le scald în apă şi apoi le scot repede într-un castron).

Se pune compoziţia de urdă pe fiecare frunză, se rulează şi se aşează într-o cratiţă şi se toarnă borşul amestecat cu ulei şi suc de roşii sau bulion desfăcut în apă.

Se dau la cuptor pentru jumătate de oră.

Se servesc calde cu iaurt / smântână deasupra.

Poftă bună!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise