Se pune limba la fiert impreuna cu ceapa, prazul,morcovii si foile de dafin,se pune apa de trei degete deasupra limbii. Se lasa la fiert cca.doua ore, poate chiar mai mult, asta depinde de cit de tare e, oricum o incercati si daca la partea din spate a limbii intra furculita atunci e gata. O scoateti si o lasati la racit pentru ca dupa aia sa ii puteti lua pielea mai usor.
Intre timp puteti pregati sosul. Se pune intr-o tigaie de prajit, un pic mai adinca sau mai spatioasa, margarina si se incinge bine apoi se pune ceapa si baconul si se calesc, cind sunt gata se pune si lingura de faina sa se prajeasca un pic fara sa se faca gogoloase si apoi punem vinul de madera si concentratul de rosii. Dam tigaia de pe foc si punem zeama de la limba amestecind iute si punem din nou la fiert. Dupa 10-15 min. luam de pe foc si trecem totul printr-o strecuratoare fina sa ramina sosul fin apoi punem iarasi pe foc si adaugam smintina (nata, eu spun asa pt ca vorbim spaniola in casa, dar sigur cei de afara stiu despre ce e vorba).
Acum ca limba e racita si am luat pielita de pe ea o taiem in felii (nu in lungime) si o adaugam peste sosul cald. Se poate servi cu piure sau cartofi prajiti sau cum doriti, eu va zic "Pofta buna!".
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise