Rulouri pufoase cu scortisoara si glazura. Reteta pas cu pas de cinnamon rolls

Descopera reteta pas cu pas pentru rulouri pufoase cu scortisoara si glazura. Pregateste acasa cinnamon rolls delicioase, perfecte pentru micul dejun sau desert. Afla toate secretele pentru aluat moale, umplutura aromata si glazura dulce.

Portii
12
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 240 ml lapte cald
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 80 g unt, topit si racit
  • 2 oua
  • 600 g faina
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 g unt, moale
  • 200 g zahar brun
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • Pentru glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluat:
Intr-un castron mare, amesteca laptele cald cu zaharul si drojdia. Lasa amestecul sa stea aproximativ 5-10 minute, pana cand drojdia se activeaza si devine spumoasa.
Adauga untul topit, ouale, sarea si jumatate din cantitatea de faina. Amesteca bine pana cand ingredientele sunt combinate.
Adauga treptat restul de faina, amestecand pana cand aluatul devine neted si elastic. Framanta aluatul pe o suprafata usor infainata timp de aproximativ 5-7 minute.
Pune aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.

Asamblare si coacere:
Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata infainata intr-un dreptunghi de aproximativ 45x30 cm.
Unge aluatul cu untul moale, lasand un mic margine libera pe toate laturile.
Amesteca zaharul brun cu scortisoara si intinde amestecul uniform peste unt.
Ruleaza aluatul strans pe lungime, formand un rulou. Taie ruloul in 12 bucati egale.
Asaza rulourile intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele pentru a le permite sa creasca.
Acopera tava cu un prosop si lasa rulourile sa creasca inca 30-45 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Coace rulourile timp de 20-25 de minute sau pana cand sunt aurii si coapte in interior.

Glazura:
Intr-un castron mic, amesteca zaharul pudra cu laptele si esenta de vanilie pana cand obtii o glazura neteda.
Dupa ce rulourile s-au racit putin, intinde glazura peste ele.

Incearca si reteta de melcisori de post cu nuca, melcisori dulci cu stafide si nuca de cocos sau rulouri de post cu gem de prune si nuca. Pofta buna!

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise