Rulouri din foietaj cu sunca si cascaval – reteta rapida pentru un aperitiv delicios! Prepara aceste rulouri crocante, umplute cu sunca si cascaval topit, perfecte pentru petreceri sau gustari rapide. Simplu de facut, delicioase si calde si reci, gata in doar 20 de minute!
Intinde foietajul pe o suprafata usor presarata cu faina, pentru a evita lipirea. Daca foaia de foietaj este prea groasa, poti sa o intinzi putin cu sucitorul.
Presara cubuletele de sunca presata si cascavalul ras uniform pe toata suprafata foii de aluat. Daca doresti, adauga un praf de piper sau alte condimente pentru un plus de aroma.
Incepe sa rulezi foietajul strans de la un capat la altul, formand un rulou lung.
Folosind un cutit ascutit, taie ruloul in felii de aproximativ 1-1,5 cm grosime, astfel incat sa obtii rulouri mici, gata de copt.
Pune rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand un mic spatiu intre ele, deoarece vor creste la copt.
Bate oul si unge fiecare rulou cu el, pentru o crusta aurie si frumoasa. Presara deasupra seminte de susan sau mac, daca doresti.
Preincalzeste cuptorul la 200°C si coace rulourile timp de 15-20 de minute, sau pana cand devin aurii si crocante.
Lasa-le sa se racoreasca putin si serveste-le calde, sunt absolut delicioase!
Sfaturi:
Poti adauga si alte ingrediente dupa preferinte, cum ar fi pesto de patrunjel, felii de masline, ardei gras taiat cubulete, sau chiar putin usturoi granulat pentru un gust mai intens.
Daca iti plac mai condimentate, poti presara putin boia afumata sau chili peste umplutura inainte de a rula foietajul.
Incearca si reteta de rulouri aperitiv din foietaj cu spanac si cascaval sau pachetele din foietaj cu sparanghel si sunca. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise