Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti, se iau de pe foc si se scurg de apa.
Kaizerul se taie fasiute subtiri, la fel si ardeiul gras. Se pune kaizerul la calit intr-o tigaie cu cele 3 lg ulei, se lasa sa se rumeneasca, apoi se adauga ardeiul gras. Se scoate din tigaie pe o farfurie, scurgandu-se bine de ulei.
Se spala bine dovlecelul si vanata, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se taie pe lungime in felii subtiri de cca 3 mm. Se prajesc pe ambele parti in uleiul in care s-a calit inainte kaizerul, se lasa aproximativ 2-3 minute pe fiacare parte, cat sa se inmoaie putin. Daca mai este cazul, se mai adauga pe parcurs putin ulei.
Casul se taie in bucati egale sub forma de bastonase mai groase.
Se ia o felie de dovleac, se condimenteaza cu sare si piper, se ia o felie de vanata, se condimenteaza la fel si se asaza una peste alta. Se asaza casul si se ruleaza dupa el dovleacul cu vanata. Se impunge cu o scobitoare pentru a nu se desface si se procedeaza la fel si cu celelalte bucati. Mie mi-au iesit 6 bucati de rulouri.
Cartofii se amesteca impreuna cu kaizerul si ardeiul, se toarna intr-un vas de yena uns cu ulei, se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi italiene, se asaza rulourile deasupra si se da la cuptor pentru cca 15-20 minute.
Se scot pe un platou, se rade deasupra putin cas de capra sau cascaval si se serveste ca atare, sau ca garnitura alaturi de o friptura, de care doriti.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise