Se spala si se usuca pe un prosop de hartie salaul dupa care de taie in doua bucati.
Se aseaza pe masa de lucru bucatile de file obtinute, se ung cu cu ulei de masline si se pozitioneaza cate un Surumi pe fiecare jumatate de file obtinuta.
Urmeaza piper dupa gust si rularea astfel incat sa ramana complect imbracat surumi in fileul de salau.Cu sobitoarea una sau doua in functie de necesitate se strapunge prin rulou pentru fixarea fiecaruia.
Asezarea rulourilor pe gtatar este obligatorie sa se faca imediat cum a fost uns cu o bucata de slanina, evitand astfel lipirea de gratar.
Timp de repaus pe gratar, aproximativ 3 minute dupa care se intorc si pe cealalta parte.
In acest timp, patrunjelul se alege frunza cu frunza eliminand coditele, se spala se usuca in prosop de hartie iar apoi se marunteste cu un cutit.
Se pune in doua farfurii salata de rucola peste care se aseaza rulourile, se presareaza cu patrunjelul marunt.(dupa preferinte se poate inlocui rucola si cu salata verde maruntita)
Intr-un pahar se pune sucul unei jumatati de lamaie cu un deget de ulei de masline se amesteca foarte bine pana devine o crema si se toarna cu ligurita pe aranjamentul obtinut in farfurie.
Ornati cu cate o felie de lamaie.
Va recomand servirea alaturi de un vin chardonnay rece.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise