Rulouri de antricot cu ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 600-700 g antricot de manzat (sau cotlet de porc)
  • 400 g bureti de roua (pleurotus)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 ml smantana proaspata
  • 150 g frunze de spanac sau loboda
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • sare, piper, paprika
  • 1 cub concentrat ciuperci

Mod de preparare

Antricotul se taie in 8-10 felii care se bat bine cu ciocanul de carne si se condimenteaza.

Ciupercile se spala si se pun la fiert intr-un litru de apa cu putina sare, aproximativ 20 minute.

Intr-o tigaie caliti in uleiul de masline ceapa tocata, ardeiul gras taiat marunt, ciupercile scurse si maruntite, verdeata tocata si condimentati. (Pastrati cateva ciuperci pentru sos.)

Opariti frunzele de spanac (sau loboda) in zeama ramasa de la ciuperci. Pe feliile de carne batuta asezati frunzele verzi si distribuiti uniform umplutura din tigaie.

Rulati carnea si prindeti ruloul cu cateva scobitori, ca sa nu se desfaca la prajit. Dati rulourile prin faina si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins. Prajiti-le bine pe toate partile.

Intr-un ceaun sau un vas de tuci puneti restul de zeama de la ciuperci si fierbeti la foc mic, 45 minute, rulourile pe care le-ati prajit. Adaugati si ciupercile care au ramas si acoperiti cu capac.

Dupa ce s-au fiert, amestecati smantana cu 2-3 lingurite de faina si adaugati-o peste rulouri miscand energic vasul. Dupa vreo 2-3 clocote este gata, condimentati daca mai este nevoie.

Scoateti rulourile pe un platou si extrageti cu grija toate scobitorile. Puteti taia cateva roluri in felii subtiri, vor fi mai aspectuoase. Aranjati-le in farfurii, impreuna cu rulouri intregi, sos, garnitura (cartofi piure, morcovi glasati, etc.), garnisiti cu frunze de patrunjel, felii de rosie, ardei rosu, loboda. Se servesc cu salata (asortata, de ardei copti, rosii, salata verde, sfecla, hrean, etc.)

Sunt delicioase. Pofta buna.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise