Rulouri cu spanac si telemea

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu spanac si telemea

Ingrediente

  • ingrediente:
  • 350 gr iaurt natur
  • 50 gr unt
  • 1 lgta sare
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 ou
  • 500 gr faina
  • - 7 grame drojdie uscata
  • pt umplutura:
  • 300 gr spanac (eu am avut congelat)
  • 200 gr telemea sarata
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • marar
  • in plus 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Eu am pus la treaba masina de framantat. Am pus in cuva masinii, iaurtul, sarea, untul moale, uleiul, oul, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare.

Intre timp, am lasat spanacul la dezghetat. Apoi l-am tocat, nu marunt. Mie personal nu imi place spanacul tocat marunt.

Am faramitat telemeaua intr-un vas, am adaugat un ou si mararul tocat. Am amestecat si apoi am adaugat spanacul tocat si grisul si am amestecat iar. Am lasat compozitia sa se linisteasca.

Am pornit cuptorul.

Aluatul l-am intins intr-o foaie mare, nu foarte groasa. Am intins toata umplutura, am nivelat si apoi am rulat toata foaia. Am taiat rondele groase de 3 degete.

Am luat o tava, am asezat hartie de copt si am asezat rulourile pe care le-am uns cu ou batut.

Am pus la copt, la foc mediu, aproximativ 40- 45 minute, cat sa se rumeneasca frumos.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise