Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina.
Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit circa 30 de minute.
Luam 5 forme de rulou, ale mele fiind mai subtirele, le-am mai atasat un stat de carton, apoi le-am invelit in staniol.
Aluatul dospit il impartim in 5 parti egale.
Fiecare bucata o rasucim pana obrinem suluri subtirele.
Fiecare sul il rasucim pe cate un rulou si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoatem si le ungem putin cu un amestec de apa cu ulei, pentru a prinde putin luciu.
Le acoperim si le lasam sa se racoreasca.
Daca nu aveti timp sa pregatiti aluatul, puteti folosi foietaj din comert.
Umplutura:
Spalam ciupercile, le punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 de minute.
Le scurgem, le lasam sa se racoreasca si le taiem bucati potrivite.
Ardeiul rosu il curatam de seminte, il taiem cuburi, castravetele murat il tocam marunt.
Desfacem tonul, scurgem uleiul.
Intr-un bol amestecam ciupercile, ardeiul rosu, boabele de porumb, castravetele murat, tonul.
Condimentam cu sare, piper, iar la final incorporam maioneza.
In fiecare rulou punem cate o bucata de frunza de salata, apoi cu ajutorul unei lingurite punem umplutura.
Le asezam pe un platou, apoi servim.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise