Rulada Pavlova cu frisca si sos de afine. Reteta de rulada de bezea cu frisca si sos de fructe

Rulada Pavlova cu frisca si sos de afine este un desert delicios si elegant, perfect pentru ocazii speciale. Aceasta combina textura crocanta si pufoasa a bezelei cu frisca delicata si sosul acrisor de afine. Iata cum poti prepara acest desert:

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingurita de amidon de porumb
  • 1 lingurita de otet de mere
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Pentru sosul de afine:
  • 200 g afine proaspete sau congelate
  • 2-3 linguri de zahar (in functie de gustul dorit)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingurita de amidon de porumb dizolvat in putina apa

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 150°C si tapeteaza o tava de 30x40 cm cu hartie de copt.

Bate albusurile intr-un bol curat si uscat pana cand incep sa formeze varfuri moi.
Adauga zaharul treptat, cate o lingura pe rand, continuand sa bati albusurile pana cand obtii o bezea ferma si lucioasa.
Incorporeaza amidonul, otetul si vanilia, amestecand usor cu o spatula.
Intinde bezeaua uniform pe hartia de copt.

Coace bezeaua timp de 25-30 de minute sau pana cand devine usor aurie si crocanta la exterior, dar moale in interior.

Lasa bezeaua sa se raceasca in tava timp de cateva minute, apoi transfer-o pe o hartie pergament curata.

Bate frisca lichida impreuna cu zaharul pudra si extractul de vanilie pana cand obtii o consistenta ferma.

Pune afinele intr-o cratita mica, impreuna cu zaharul si sucul de lamaie.
Fierbe la foc mediu pana cand afinele incep sa se descompuna si sosul se ingroasa usor.
Adauga amidonul dizolvat si mai fierbe pentru cateva minute pana cand sosul capata consistenta dorita.
Lasa sosul sa se raceasca inainte de a-l folosi.

Intinde frisca uniform peste bezeaua racita, lasand deoparte 2-3 linguri pentru decor.
Adauga sosul de afine peste frisca.
Ruleaza bezeaua cu grija, folosindu-te de hartia pergament pentru a o ajuta sa se ruleze fara sa se rupa.
Decoreaza rulada cu restul de frisca, afine si capsuni proaspete. Presara si putin fistic tocat sau foloseste frunze proaspete de menta pentru contrast.

Sfat:
Pastreaza rulada la frigider pentru cateva ore inainte de servire pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda.

Aceasta rulada Pavlova cu frisca si sos de afine va fi cu siguranta o bucurie la orice masa!

Incearca si reteta de Pavlova cu frisca si zmeura, mini Pavlova sau tort Pavlova cu ciocolata. Pofta buna!

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise