RULADA DIN PAINE SI SUNCA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 200 grame sunca presata;
  • - 300 grame paine alba;
  • - 100 grame gris;
  • - 300 ml lapte;
  • - 3 oua;
  • - 50 ml ulei;
  • - sare,piper.

Mod de preparare

1. Painea se curata de coaja si se taie in cuburi mari,iar sunca se taie in felii subtiri;

2. Grisul se fierbe in lapte,se adauga miezul de paine,se mai fierbe 5 minute,dupa care se lasa la racit;

3. Dupa racirea completa se adauga 2 oua si se amesteca pana se formeaza o pasta omogena tare care se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust;

4. Pe o folie din aluminiu,din aluatul format se intinde o foaie cu grosimea de maxim 2 cm,pe ea se pun feliile de sunca unele langa altele,dupa care se ruleaza,acoperind bine sunca si se preseza la capete,obtinand forma unei paini;

5. Se unge o tava cu ulei,se pune ruloul care se unge cu ou batut,se introduce la cuptor ,la 180 grade,pentru cca 30 minute.

SFAT: ruloul din aluat sa nu fie prea gros,pentru a nu ramane crud la interior dupa coacere.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise