Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne.
Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita aceasta se poate marina dupa preferinta cu o zi inainte de preparare.
Fleica astfel pregatita se sareaza si condimenteaza dupa gust si se intinde pe un platou. Ciupercile se taie marunt se fierb. Cabanosul se taie dupa lungimea fleicii si apoi se aseaza pe bucata de fleica intinsa. Se adauga si ciupercile fierte. Se ruleaza apoi fleica astfel incat sa cuprinda cabanosul si ciupercile. Rulada se fixeaza cu scobitori (ace de carne) sau se leaga cu ata alimentara.
Se taie ceapa marunt, rosiile felii, morcovii rondele, eventual si ciupercile ramase de la umplutura se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se pune rulada in tava si se toarna peste vinul alb si putina apa.
Se introduce tava la cuptor, se supravegheaza si din cand in cand peste rulada se toarna din compozitia din tava. Se lasa la cuptor 30-40 minute.
Se prepara cartofii aurii sau natur.
Rula da se portioneaza dupa dorinta. Se serveste cu cartofi aurii sau natur cu sosul format in tava.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise