Pregatire:
Cotletul se spala,se curata de pielite,se taie pe lungimea fibrei in doua,se bate si se intinde sub forma de dreptunghi.
Ceapa se curata,se toaca foarte fin,spanacul se lasa la dezghetat,gogosarii se clatesc cu apa rece,se taie felii lungi.
Cascavalul se rade,
Ouale se spala,
Preparare:
Din doua oua,fiecare in parte,batut si condimentat se face cate o omleta,foarte subtire.
Untul se pune intr-o tigaita,cand este topit se pune ceapa tocata.Peste 5 min. se pune si spanacul si se lasa sa scada bine.Dupa 15min. se pune intr-un ciur la racit si scurs.Dupa ce s-a scurs se amesteca cu un ou,si se condimenteaza.
Cotletul batut si condimentat se pune pe o folie de aluminiu,unsa cu ulei.Peste cotlet se presoara jumatate din cascavalul ras,peste care se asaza omletele,ca sa acopere suprafata carnii.Peste omlete se pune si restul de cascaval,apoi se intinde pasta de spanac.Se intind bucatile de gogosar de-a lungul cotletului,se ruleaza strans in folie.Se pune cotletul in tava,cu apa la o treime din inaltimea lui.Dupa ce se scoate din cuptor,se desface folia si se lasa la scurs si la racit.
Servire:
Preparatul este un antreu rece,se feliaza si se asaza pe platoul decorat cu slata verde si felii de legume.
Poate fi incalzit si servit cu diverse garnituri,ca preparat de baza.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise