Pregatire:
Muschiul de vitel se spala,se curata de pielite si se taie in doua pe lungime,astfel incat sa rezulte doua bucati a 0,750kg.Bucatile se intind sub forma de dreptunghi.
Cascavalul se rade,
Caiselor si prunelor li se scut samburii,daca au,apoi se pun in vinul alb pentru 30min.
Gogosarii se taie in felii,
Preparare:
Pe muschiul de vitel se intinde cascavalul ras,peste el se pun prunele si caisele scoase din vin si gogosarii.Condimentati.Muschiul se ruleaza strans.Se transfera pe folie de aluminiu,pregatita din timp,unsa cu putin ulei.Se strange bine la capete.Rulourile se trasfera intr-o tava in care punem apa cu vinul ramas,crenguta de cimbru si usturoiul intreg necuratat.Nivelul apei sa fie la o treime din rulou.Se da la cuptorul incins dinainte,la foc mic,40 de min.
Se scoate ,se desface folia si se lasa le scurs si la racit.Cand este rece se feliaza.
Servire:
Este un antreu rece,o alternativa la salam la mesele festive.Mai poate fi consumat incalzit cu un sos dulce picant.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise