1.Se taie pieptul spalat si zvantat,cat mai subtire posibil,intr-o bucata mare care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele,se sareaza si condimenteaza.
2.Se fierbe orezul in apa cu sare,se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute.
Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare ,se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt,intr-o picatura de ulei de masline.Se sareaza si condimenteaza dupa gust
Morcovul si radacina se curata si se dau prin razatoarea mica,ardeiul se taie fasii si apoi se marunteste.Se calesc toate intr-un strop de ulei de masline pana ce se inmoaie un pic ,apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
3.Se aseaza bucata de piept deasupra foilor de placinta apoi se uniformizeaza primul strat de orez,deasupra lui se vine cu al 2 lea strat de spanac cali si la urma se uniformizeaza stratul de ardei calit,se ruleaza usor cu tot cu foile de placinta .
Intr-o tavita de chec(mai inalta)se toarna un pic de ulei de masline si paharelul de vin alb sec apoi se aseaza cu grija rulada,acoperin cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 30 de minute.Se scoate tavita si se indeparteaza folia de aluminiu,se unge deasupra cu albus batut spuma si se presara seminte de susan.Se mai da 5 minute la cuptor,pana se rumeneste.
Se serveste calda ,portionata in felii potrivit de groase
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise