Rulada de dovleac cu crema de brinza (pentru Thanksgiving)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 cup (250ml) Zahar
  • 2/3 cup (170ml) dovleac piure (eu folosesc de la conserva , dar daca aveti dovleac copt sau fiert, dar fara zeama e OK)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir macinat (ginger)
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa (nutmeg)
  • 1/2 lingurita sare (eu nu pun )
  • Crema:
  • 1 pachet de brinza crema (cam 225 gr) (gen Philadelphia, brinza care se poate intinde ca untul pe piine)
  • 8 linguri unt nesarat (cam 125 gr) la temperatura camerei
  • 1 lamiie
  • Coaja de la o lamiie
  • 1 cup (250ml) Zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie (eu nu pun ca nu sintem prea prieteni cu vanilia)

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 375*F (190*C).

O tava de 10X17in (25X37.5 cm) se unge si se faineaza.

Blatul se prepara combinind ouale cu zaharul si dovleacul,

se amesteca cu mixerul) apoi se adauga faina amestecata cu mirodeniile, se amesteca totul cu mixerul (iese o compozitie mai moale) se goleste in tava pregatita si se coace cam 15 minute.

Se scoate blatul din tava, se lasa cam 15 minute sa se raceasca, apoi se ruleaza intr-un prosop si se mai lasa 10 minute sa se raceasca, in timp acesta pregatim crema.

Crema:

Se freaca untul cu brinza si zaharul (folosind mixerul- sau lingura si bratul) si apoi se adauga lamiia si coaja de lamiie.

Se deruleaza blatul racit, se intinde crema, se ruleaza , si se da la rece cel putin 2 ore. Se poate pudra cu zahar inainte de a se taia, si feliile se orneaza cu crengute de menta.

Pofta buna !!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise