Cartofii fierti,curatati de coaja,ii pregatim piure;
Carnea de pui curatata de pielita o dam prin robotul de bucatarie(eu am amestecat 300g piept cu 200g carnat proaspat);
Amestecam carnea cu piureul de cartof ( o mica parte o vom tine pt umplutura)i,incorporam oul si cele 3 linguri de pesmet,sare piper si o lingurita de ulei,omogenizam ;
Compozitia obtinuta o intindem intre 2 foi de hartie pergament,in forma de dreptunghi;
Dam prin razuitoare cascavalul,prin robotul de bucatarie crenvustii curatati de pile,amestecam totul cu restul de piure,si ii dam forma unui salam;
Asezam salamul pe dreptunghiul pregatit cu carne si cartofi,rulam cu atentie,inghidem bine la capete si asezam rulada in tava cu hartie de cuptor;
Dam tava la cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;In tava adaugam o jumatate pahar de apa si ungem rulada cu un fir de ulei;
dupa 20 minute adaugam jumatatea de pahar de vin alb si continuam coacerea pana la rumenirea ruladei;
daca este necesar prelungiti timpul de coptura!
Lasam rulada la racit dupa care o taiem si servim alturi de-o garnitura de cartofi sau salata!
pofta buna!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise