Foile de rulada
Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, se adauga faina, se amesteca.
Pe hirtie de copt se intinde compozitia, se coace la 200 grade celsius aprox 8-10 min.
Atentie la copt, foile trebuie sa fie coapte, dar sa ramina flexibile, altfel nu se pot rula (se rup la rulat daca sunt arse).
Umplutura
Gelatina se pune la hidratat in apa.
Intr-o craticioara se pun ouale, zaharul, laptele, se bat cu telul para, apoi se pun pe foc si se tin pina se topeste zaharul. Se adauga gelatina, se mai tine pe foc aprox 2 minute, se lasa la racit, sa aiba temperatura 36-37 grade celsius, se amesteca cu frisca batuta.
Compozitia va fi ca o smintina mai groasa.
Se repartizeaza pe foi compozitia, se pun fructele taiate marunt si se ruleaza.
Se tin la rece 2 ore.
Decorat
Se pune in posul cu sprit frisca batuta si se decoreaza in functie de fantezia fiecaruia, se pun si fructe intregi sau taiate in jumatati.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise