Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o tava (30x25x2 cm) cu ulei si se tapeteaza (fundul si marginile) cu hartie pentru copt. Pe o alta hartie se cerne faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se bat ouale 4-5 minute (cu mixerul) si se introduce zaharul in ploaie. Se bate in continuare, pana ce amestecul devine lucios.
Cu o lingura de metal se incorporeaza repede faina, cacao, ciocolata rasa si apa fierbinte, dupa care se toarna aluatul in tava si se netezeste. Se baga la cuptor si se coace 12-15 minute.
Pe un stergar uscat se intinde o coala de hartie pentru copt si se presara cu zaharul tos (in plus). Se scoate prajitura din cuptor, se rastoarna pe hartia presarata cu zahar si se lasa sa se odihneasca doua minute. Apoi, cu ajutorul hartiei, se ruleaza si se lasa inca cinci minute sa se odihneasca. Se deruleaza din nou, se indeparteaza hartia si se unge cu un strat de frisca si zmeura. La urma, se ruleaza iar si se indreapta marginile cu un cutit.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise