Rulada cu nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Rulada cu nuci

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 gr smantana
  • 100 g unt
  • 200 gr nuci macinate
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 3 linguri miere
  • scortisoara si sare - dupa gust

Mod de preparare

Se freaca untul pana devine spuma, se adauga smantana, faina, sarea si se framanta un aluat. Aluatul se pune la frigider 15 minute.

Pentru unplutura, se amesteca nucile cu zaharul si scortisoara.

Pe o suprafata presurata cu faina se intinde aluatul, grosime de 5 mm, se intinde uniform umplutura si se ruleaza tot formandu-se rulada. Capatul acesteia se lipeste (se prinde cu degetele) bine.

Se coace la 225 grade C, timp de 20 minute, apoi se unge cu galbesnus si se mai tine la cuptor 10 minute.

Rulada se poate pastra cateva zile.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise