Lasam la inmuiat in apa calduta stafidele.
Intre timp se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharal . Le punem intr-o cratita la calit.Lasam pana cand scade tot sucul.lasat de acestea.Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara , zaharul vanilat si stafidele bine scurse de apa.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
Am folosit foi de placinta proaspete.
Foile de placinta le impartim in doua pentru ca din aceasta cantitate rezulta 2 rulade.Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei sau cu margarina(folosim o pensula) dupa care intindem un strat generos de mere(jumatate din cantitate) peste foi.Rulam si apoi ungem cu unt/margarina/ulei rulada.Procedam la fel si cu celelalte foi.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt asezam cele doua rulade una langa alta si dam la cuptor ,tinand pana cand rulada este bine facuta si frumos rumenita.Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.
Servim atat calda cat si rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise