Pentru blat :
Albuşurile se bat spumă,se adaugă treptat făina amestecându-se uşor până la omogenizare, apoi se adaugă macul şi se mai mestecă puţin.
Se ia o tavă ,se unge cu puţin ulei,se tapetează cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia obţinută.Se pune la copt aprox.15 minute la temp. de 200* C.Când este coaptă se scoate din tavă,se îndepărtează hârtia şi apoi se înveleşte într-un prosop de bucătărie umed.
Pentru compoziţie :
Se curăţă ouăle fierte şi se toacă mărunt,se pun într-un castron ,apoi se adaugă caşcavalul ras,smântâna,condimentele (sare,piper,oregano etc.) şi se amestecă cu o lingură (nu cu mixer).
Se ia blatul , se pune aprox.1/ 2 din compoziţie şi se întinde,se pune peste compoziţie şunca feliată ,apoi ce a mai rămas din compoziţie se întinde peste feliile de suncă.Se rulează ,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider cca. 30 min.
Se taie în felii de aprox.1 cm. şi se aranjează pe farfurie după imaginaţia fiecăruia şi se serveşte alături de un vin alb.
pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise