Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie, faina cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar cand s-au mai intarit se adauga pe rand lg de zahar. Peste albusurile spuma se pun galbenusurile, se amesteca incet de jos in sus cu o spatula-arc-lg de lemn. Dupa ce s-a omogenizat se pune faina in ploaie.
Se amesteca din nou.
Compozitia astfel obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie cu dim 30/35. Blatul nu trebuie se fie gros, ci subtire.
Punem tava in cuptorul incins la 160 grade cam 10 min.
Dupa ce blatul s-a copt(facem testul cu scobitoarea) il punem pe un prosop de bucatarie umed, cu tot cu hartia de copt. Rulam strans prosopul umed cu tot cu blat. Il lasam cam 5 min. Il deschidem si indepartam usor hartia de copt, il ungem cu gem si il rulam din nou strans.
Glazura se face repede:intr-o cratita punem ciocolata rupta bucatele si laptele, o punem pe foc, si amestecam pana s-a topit de tot. Imbracam rulada in ciocolata, iar deasupra putem sa ornam cu ciocolata alba rasa(asa am facut eu), fulgi de migdale, dupa preferinte. :D
Va asigur ca e buna, dar si usor de facut!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise