RULADA CU GEM DE CAISE - ENY -

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr.faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan de 400 gr. gem de caise
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina cind se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, zaharul vanilat, iar la sfirsit se pun albusurile batute bine spuma cu un praf de sare. Se amesteca usor pentru a ingloba mai mult aer.

Se toarna compozitia, in strat subtire, intr-o tava mare tapetata cu hirtie speciala de copt si o introducem apoi in cuptor la foc potrivit circa 10 minute (hirtia cind se onduleaza usor pe margini blatul este gata). Trebuie scos imediat, deoarece se intareste si nu se poate rula. Se scoate blatul pe un prosop umezit, se unge blatul cu gem de caise si se ruleaza usor foaia (de blat) cu ajutorul prosopului.

Dupa racirea completa, se taie felii care se servesc dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar pudra.

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...

Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Descopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise