Blatul
O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt .
Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul , praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea .
Adaugam faina , praful de copt , cacao si uleiul .
Omogenizam .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute maxim .
Intre timp pregatim un prosop curat pe care il umezim usor .
Il indindem pe masa .
Cand scoatem tava din cuptor intoarcem blatul pe prosop ,scoatem hartia de copt si rulam .
Ca sa nu se rupa blatul trebuie sa il rulam cand inca este cald.
Lasam sa se raceasca.
Crema :
Punem pe foc frisca la incalzit si rupem in ea bucati de ciocolata amestecand ca sa nu se arda . Amestecam pana cand este topita toata ciocolata si dam deoparte. Punem la racit .
Cand este rece bine batem bine cu mixerul ca sa devina aerata .
Luam 2-3 linguri de crema intr-un alt bol ,iar in cea ramasa adaugam 50 gr cuburi de ananas bine scurse si mixam .
Desfacem blatul din prosop usor sa nu-l rupem , punem crema , nivelam si presaram deasupra restul de ananas .
Rulam iar deasupra punem crema pe care am lasat-o deoparte .
Decoram dupa plac si dam la rece .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise