Rulada cu branza dulce de vaci si stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 3 -4 oua(depinde cat sunt de mari)
  • 150g zahar(depinde cat de dulce o doriti)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 3-4 linguri cu stafide
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • 1 lingura cu smantana

Mod de preparare

Punem la inmuiat stafidele in esenta de rom si le lasam pana se umfla.Daca nu avem esenta de rom se pot lasa la inmuiat si in apa.In timp ce lasam aluatul la decongelat ne ocupam de umplutura..Amestecam branza cu zaharul,zaharul vanilat si ouale.Mixam bine si apoi adaugam coaja de lamaie si la final stafidele .Intindem foaia de aluat si apoi pe ea intindem ,cat mai uniform posibil, umplutura.Rulam.Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si asezam rulada in ea..Amestecam bine un ou cu smantana si ungem cu acest amestec rulada.Dam la cuptor si lasam pana cand rulada este frumos rumenita si bine facuta.Scoatem din cuptor ,lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar si apoi taiem.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise