Se amesteca faina cu uleiul intr-o craticioara de 1 l. Arata ca untura la temperatura camerei. Se adauga laptele clocotit (ca la ecler). Se pune pe foc si se amesteca continuu la foc mic pana incepe sa se desprinda de pe vas si se aduna in mijloc ca o bila (dureaza cam 10 minute). Se despart ouale si bat albusurile spuma tare.
Se lasa 10 minute si se adauga pe rand cele 5 galbenusuri, sarea si albusurile. Se amesteca cu atentie de jos in sus avand grija sa nu se lase. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina sau se pune pergament. Se intinde compozitia pe toata suprafata tavii. Se da la cuptor la 150-170°C aproximativ 15 minute. Se verifica dupa cele 15 minute daca s-a facut.
Intr-un castron se amesteca 100 g telemea data prin razatoare mica cu 300 g branza de vaci si mararul tocat marunt. Se gusta daca este suficient de sarata si se mai completeaza cu telemea, branza de vaci sau sare.
Se ia un servet curat de bucatarie si se uda cu apa rece. Se stoace FOARTE bine si se intinde pe masa. Foaia fierbinte se ruleaza in prosopul umed unde va sta 10 minute. Atentie! Foaia trebuie pusa cu dosul (partea de jos) pe prosop; daca o intoarceti, se lipeste. Se intinde foaia si se umple cu branza. Se ruleaza. Optional se unge cu unt si se rade cascaval.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise