1. Se preincalzeste cuptorul la 180*C. Pe o tava, captusita cu hartie de copt, se pun alunele ca sa se rumeneasca. Dupa 15 minute se scot din cuptor si se pun pe un servet de bucatarie. Dupa ce s-au racit, se taie felii.
2. Se reduce focul din cuptor la 150*C.
3. In blender se pune ciocolata rupta in bucati si zaharul brun si se amesteca pana ciocolata se zdrobeste bine si se lasa deoparte.
4. Intr-un bol se amesteca faina, cacaoa, nessul, bicarbonatul si sarea.
5. Intr-un bol se bat cu mizerul ouale si esenta de vanilie cca. 30 de secunde. Se adauga ciocolata si amestecul de faina, apoi alunele taiate felii.
6. Pe o planseta infainata se pune compozitia rezultata, se imparte in doua. Fiecare parte se ruleaza cu o lungime de 30cm., se pun pe tava unsa si captusita cu hartie de copt si se coc timp de 35-40 minute. Se scot ruladele din cuptor si se lasa 10 minute sa se raceasca pe un gratar. Se taie in felii pe diagonala.
(Preparatul poate fi glazurat cu o glazura de ciocolata alba)
7. Feliile de rulada se pun pe tava si se coc pe o parte 15 minute, la foc potrivit, si inca 15 minute, pe cealalta parte. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise