Rulada cu afine

Batem albusul spuma cu un praf de sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foaia de rulada
  • 100 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 1plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 ml frisca
  • 1 cutie mascarpone
  • 50 gr zahar pudra
  • 300 gr afine
  • Decor
  • 1 tableta ciocolata
  • Afine
  • Bomboane decor

Mod de preparare

Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul cate un pic. Adaugam galbenusul unul cate unul mixam usor pana se incorporeaza, spre final adaugam faina si zaharul vanilat.

Incingem cuptorul, tapetam tava de aragaz cu hartie de copt. Intindem aluatul in tava si dam la cuptor fix 15 minute. Cand e gata, udam un prosop si rulam foaia.

Batem frisca pana prinde volum, adaugam zaharul si crema de mascarpone, mixam apoi adaugam afinele care au fost blendate. Intindem crema pe foaie, adaugam si fructe rulam si dam la frigider peste noapte.

Decoram cu ciocolata pe care o topim pe baie de aburi si o decoram dupa bunul plac.

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise